• Головна
  • Війна
  • Росіяни продовжують штурмувати Харківщину: тривають бої за Вовчанськ

Росіяни продовжують штурмувати Харківщину: тривають бої за Вовчанськ

Росіяни продовжують штурмувати Харківщину: тривають бої за Вовчанськ

Окупанти атакували місто з п’яти напрямків та не відступають попри втрати

Росіяни продовжують наступати на Харківщині, наразі тривають бої за Вовчанськ. Вороги атакують місто п’ятьма батальйонами та не зупиняються попри значні втрати, повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ у понеділок, 13 травня.

За добу росіяни 22 рази штурмували Харківщину

Як йдеться в повідомленні, наразі активні бої ідуть на кількох напрямках, зокрема Пильна — Лук’янці, Пильна — Глибоке, Пильна — Олійникове та Муром — Бугруватка. Також росіяни штурмують позиції українських військових на напрямках Стрілеча — Глибоке, Олійникове — Глибоке, Оліникове — Лук’янці, Муром — Стариця та Плетенівка — Тихе.

Лише протягом останньої доби окупанти штурмували ці напрямки 22 рази. Вісім атак українським військовим вдалося відбити, з рештою штурмових груп росіян досі йдуть бої. Зокрема, йде активна боротьба за прикордонне місто Вовчанськ.

"Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто у складі до 5 батальйонів та не рахується із власними втратами. На даний час ворог має тактичний успіх. Сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону", — розповіли у Генеральному штабі.

Окупанти втратили понад 100 військових

У Генштабі додали, що росіяни вже втратили понад сотню військових, не враховуючи поранених. Воїни ЗСУ застосовують всі наявні засоби для відбиття атак та завдання максимальних втрат ворогу. Зокрема, військові активно використовують безпілотники для розвідки та завдання точкових ударів.

"Триває розгортання резервів для стабілізації ситуації. В ході визначення завдань військам одним із пріоритетів є збереження життя наших воїнів", — додали в Генеральному штабі.

Нагадаємо, росіяни окупували п’ять населених пунктів на Харківщині 10 травня. Після цього Володимир Зеленський повідомив, що Україна продовжує нарощувати свої сили на Харківському напрямку, а також по всій лінії фронту. 12 травня росіяни окупували п’ять населених пунктів на прикордонні Харківщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності