• Головна
  • Війна
  • Оперативне командування “Захід” очолив бригадний генерал Володимир Шведюк

Оперативне командування “Захід” очолив бригадний генерал Володимир Шведюк

15 квітня ОК “Захід” очолив бригадний генерал Володимир Шведюк

До призначення Володимир Шведюк був начальником штабу угрупування Обʼєднаних сил

Новим командувачем оперативного командування “Захід” з понеділка, 15 квітня, став бригадний генерал Володимир Шведюк. Про це повідомили на сторінці ОК “Захід” у Facebook.

Звернення нового командувача

В своєму зверненні Володимир Шведюк наголосив, що він прагне, аби його командування стало зразком військової досконалості та тактичної майстерності.

Ми, як потужний організм, стоїмо перед великими викликами та завданнями, які потребують нашої кропіткої роботи, відданості та професіоналізму. Ядро оперативного командування “Захід” — велика кількість досвідчених офіцерів, готових долати будь-які труднощі. І я вірю, що ваш потенціал як команди досягне ще більших успіхів. Разом ми зміцнимо нашу обороноздатність і продемонструємо непохитну відданість захисту нашої країни. Нам немає іншого вибору, як перемогти. І ми це зробимо” — зазначив Володимир Шведюк.

Карʼєра Володимира Шведюка

З 2015 по 2016 рік Володимир Шведюк був начальником штабу першого заступника командира 59 окремої мотопіхотної бригади. З травня 2016 року перебував на посаді військового комісара Чернівецького обласного військового комісаріату. У 2018 і 2019 роках був командиром 59 ОМПБр. З 2019 по березень 2022 року Володимир Шведюк — заступник командувача сил ТРО ЗСУ. З березня 2022 і по квітень 2024 року служив на посаді начальника штабу угрупування Обʼєднаних сил.

Володимир Шведюк відзначений орденами Богдана Хмельницького II і III ступенів. Також відзнаками “Доблесть і честь”, “Ордени Звитяги” і “Знак пошани”. У червні 2022 року Шведюка підвищили до звання бригадного генерала. До цього він був полковником.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності