• Головна
  • Війна
  • У ГУР визнали, що Telegram має загрози для безпеки України

У ГУР визнали, що Telegram має загрози для безпеки України

У ГУР визнали, що Telegram має загрози для безпеки України

Йдеться не про користувачів месенджера, а про платформу

У Головному управлінні розвідки визнали, що месенджер Telegram містить низку загроз для безпеки України. Представник ГУР Андрій Юсов на заході в Медіацентрі Україна – Укрінформ 14 лютого заявив, що над розв'язанням цієї проблеми потрібно працювати.

«Що стосується Telegram, то загрози, які він несе для суспільства, реальні. Мова йде не про окремих користувачів чи окремі медіа, які представлені на цій платформі, питання до самої платформи. Вона містить в собі цілу низку загроз для інформаційної, і не тільки інформаційної, безпеки нашої країни. Так, на це питання треба давати відповідь, і я думаю, що це обов’язково відбудеться»,— наголосив Юсов.

Представник ГУР зазначив, що Україна наразі вибудовує комунікацію з адміністраторами усіх платформ, зокрема, із Telegram, аби вони працювали згідно з українським законодавством.

«З кимось це виходить краще вирішувати, з кимось складніше. З Telegram виходить найважче. Це постійна робота, багаторівнева: як на території самої платформи шляхом створення контенту, який би руйнував міфи, роз’яснював і покривав цільову аудиторію, так і робота з погляду унормування діяльності цих майданчиків. Усі ці заходи вживаються, але роботи ще справді багато», — зауважив Андрій Юсов.

Зазначимо, месенджер Telegram у 2013 році створив росіянин Павло Дуров разом зі своїм братом. Павло Дуров також є засновником соцмережі «ВКонтакті». У мережі повідомляли, що розробник співпрацював із російськими спецслужбами, проте потім Дуров продав свою частку «ВКонтакті» та поїхав із Росії.

Начальник відділу протидії злочинам у сфері комп’ютерних систем департаменту кіберполіції Євгеній Дороганов не рекомендував українцям користуватися Telegram, або ж не пересилати у ньому важливу інформацію.

«Треба просто раціонально підходити до використання такого месенджера, знаючи, що потенційно він може контролюватися спецслужбами РФ. Мається на увазі не перекидати якісь чутливі дані, якщо є застереження відносно його користування, видаляти таку інформацію», — пояснив Дороганов.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності