Вночі українська ППО знищила 14 із 17 БПЛА «Shahed»

Вночі українська ППО знищила 14 із 17 БПЛА «Shahed»

Також військові збили одну керовану авіаційну ракету Х-59

В ніч на 12 лютого росіяни запустили по Україні 17 ударних БПЛА типу «Shahed» із району Приморсько-Ахтарська, що в РФ. Українська ППО знищила 14 дронів, повідомили у Повітряних Силах.

Також окупанти атакували Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 із тимчасово окупованої частини Запорізької області та зенітними керованими ракетами С-300 із Бєлгородської області.

14 БПЛА «Shahed» та ракету Х-59 Сили ППО знищили в небі над Хмельницькою, Вінницькою, Кіровоградською, Миколаївською, Дніпропетровською та Запорізькою областями. Сили оборони півдня відбивали атаку близько 3,5 годин. На Миколаївщині вдалося знищити чотири дрони, на Вінниччині — один.

«Внаслідок падіння уламків збитих БПЛА сталася пожежа на відкритій території інфраструктурного об'єкта. Виниклу пожежу оперативно ліквідували. Люди не постраждали», — повідомили у пресслужбі Сил оборони півдня України.

На Дніпропетровщині ППО знищила одну ракету та шість БПЛА. Внаслідок атаки дронів на енергетичному об'єкті виникла пожежа. Без електроенергії у Павлоградському районі залишаються близько 29 тис. жителів, у Тернівці 10 тис. людей не мають води, повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності