• Головна
  • Війна
  • Президент призначив Анатолія Баргилевича начальником Генштабу ЗСУ

Президент призначив Анатолія Баргилевича начальником Генштабу ЗСУ

Фото: Фокус

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні

Володимир Зеленський 9 лютого за пропозицією нового Головкома Олександра Сирського призначив Анатолія Баргилевича начальником Генштабу ЗСУ. Про це президент сказав у вечірньому зверненні.

“Провів заміну керівника Генерального штабу Збройних Сил України. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальникам Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина, яка розуміє завдання цієї війни та українські цілі.”, — ідеться в повідомленні.

За словами Зеленського, сьогодні ж Сирський визначив кандидатури своїх заступників. Також визначили й заступників начальника Генштабу. “Всі хлопці бойові, фахові кожен із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів”, — сказав глава держави.

Довідково

Анатолій Баргилевич на початку російсько-української війни у 2014 році обіймав посаду керівника управління оперативної підготовки Головного оперативного управління Генштабу. Пізніше він служив у штабі Антитерористичної операції. У 2016 році Баргилевича призначили начальником оперативного управління командування Сухопутних військ, де він відповідав за розвиток територіальної оборони.

З 2020 по 2022 рік генерал-майор виконував обов'язки заступника командувача Сухопутних військ — командира Командування територіальної оборони. З 2022 по 2023 роки Баргилевич виконував обов'язки начальника штабу ОСУВ “Хортиця”. Командувачем цього угрупування був Сирський до його призначення головнокомандувачем ЗСУ, тоді війська провели, зокрема, торішній наступ на Харківському напрямку. У жовтні 2023 року Баргилевича призначили командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності