Вночі українські військові знищили 21 БПЛА «Shahed»

Вночі українські військові знищили 21 БПЛА «Shahed»

Частиною дронів росіяни намагалися атакувати прифронтову зону Херсонської та Миколаївської областей

В ніч на 5 січня окупанти атакували Україну ударними БПЛА типу «Shahed», атака тривала двома хвилями. Сили ППО знищили 21 із 29 дронів. Про це повідомили у Повітряних силах у п’ятницю, 5 січня.

У ПС зазначили, що росіяни запускали БПЛА із Приморсько-Ахтарська, що в Росії, та із мису Чауда у тимчасово окупованому Криму. Загалом окупанти запустили по Україні 29 ударних БПЛА «Shahed-136/131». 21 безпілотник знищила протиповітряна оборона в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської та Хмельницької областей. Частиною дронів росіяни намагалися атакувати прифронтову зону Херсонщини та Миколаївщини.

«Варто відзначити, що переважну більшість «шахедів» знищено підрозділами мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України», — написали у пресслужбі Повітряних Сил.

Відомо, що вночі окупанти знищили безпілотниками Херсонську область, є поранені. Ударів зазнали адміністративна будівля та модульне містечко. Над Черкаською областю ППО збила п’ять ударних дронів. Уламки пошкодили лінії електропередачі. Також в небі над Дніпропетровщиною знищили шість дронів — уламки впали на територію непрацюючого підприємства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності