• Головна
  • Війна
  • 17-річна дівчина отримала поранення під час атаки на Старокостянтинів

17-річна дівчина отримала поранення під час атаки на Старокостянтинів

Попри те, що ППО збила дрони, без поранених не обійшлося, фото ілюстративне з «Суспільного»

Дівчина у момент повітряної тривоги і збиття дронів перебувала біля вікна

Під час атаки російських дронів-камікадзе Shahed ввечері 31 грудня на Хмельниччині поранення отримала 17-річна дівчина, її госпіталізували. За інформацією Хмельницької обласної військової адміністрації, у неї відкрите пошкодження грудного відділу хребта.

Наразі дитина перебуває в реанімації у Хмельницькому. «Її життю нічого не загрожує, але поки вона під обстеженням травматологів та неврологів. Вона перебувала біля вікна під час повітряної тривоги, так і отримала пошкодження», — розповіла директорка Старокостянтинівської багатопрофільної лікарні Людмила Гнатюк у коментарі «Суспільному».

Відомо, що дівчину звати Дарія, прізвище не повідомляють. Їй 17 років, вона студентка першого курсу Острозької академії, приїхала додому на Новий рік. Те, що дівчина перебувала біля вікна, підтвердила її мама в коментарі «Суспільному». Водночас жінка зазначила, що сім’я 40 хвилин не могла викликати медиків.

«Ми 40 хвилин не могли викликати швидку, бо була повітряна тривога. Дитина спливала кров'ю і задихалася. За попереднім діагнозом, зачепило спинний мозок і легені»,— розповіла мама дівчини.

Лікарі реанімації у Хмельницькому, де наразі перебуває дівчина, на камеру про стан пораненої коментувати відмовилися. Сказали, що оперуватимуть дівчину сьогодні, а інформація про її стан буде завтра.

Окрім того, за інформацією Хмельницької ОВА, також внаслідок атаки російських дронів, виникла пожежа приватного гаража, яку оперативно ліквідували. Загалом під час вечірньої атаки 31 грудня в межах Хмельницької області сили ППО знешкодили шість ворожих БпЛА типу Shahed.

Нагадаємо, що за вечір 31 грудня і за ніч 1 січня російські воєнні злочинці руйнування у Львові 90 дронів-камікадзе Shahed. Це була рекордна кількість за весь час війни. У Повітряних силах заявили про збиття 87 дронів. В Одесі через атаку загинув 15-річний підліток, також є руйнування у Львові.

Також зазначимо, що під час повітряної тривоги не можна перебувати біля вікон та скла, а краще спуститися в укриття.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності