• Головна
  • Війна
  • У Польщі майже 500 військових не знайшли російську ракету, що впала на кордоні з Україною

У Польщі майже 500 військових не знайшли російську ракету, що впала на кордоні з Україною

Фото:  Dowództwo Operacyjne

Метою пошуків було підтвердження того, що жоден елемент російської ракети не залишився на території Польщі

Польща залучила військових для пошуку уламків російської ракети, що порушила повітряний простір країни 29 грудня. Про це повідомило Оперативне командування Польщі у Twitter, у суботу, 30 грудня.

“30 грудня у Люблінському воєводстві проводитиметься наземний пошук можливих елементів об’єкта, який вчора порушив повітряний простір Польщі. До пошуків будуть залучені близько 480 бійців WOT”, — ідеться у повідомленні.

У пошуках брали участь військові другої Люблінської бригади територіальної оборони та 19-ї бригади територіальної оборони річки Буг. За словами військових, метою обшуку було остаточне підтвердження того, що жоден елемент російської ракети не залишився на території Польщі.

Групи військових оглядали територію у напрямку на південний схід від Замостя. Місцевих мешканців попросили з розумінням поставитись до пошуків.

Однак о 15:00 за польським часом військові завершили огляд території. Під час пошуків не вдалося знайти уламки російської ракети. Оперативне командування зазначило, що дії військових завершені, і подальші польові перевірки не плануються.

Нагадаємо, під час масованого ракетного удару Росії по Україні зранку в п’ятницю, 29 грудня, на територію Польщі з України прилетів невстановлений об’єкт. За словами поляків, ракета впала у селі Вожучин-Цукровня Томашувського повіту. Жертв та постраждалих не виявили.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності