• Головна
  • Війна
  • Росія вночі випустила по Україні 35 дронів-камікадзе Shahed

Росія вночі випустила по Україні 35 дронів-камікадзе Shahed

Росіяни за ніч випустили по Україні 35 дронів-камікадзе Shahed

Протиповітряна оборона збила 34 з 35 дронів

Починаючи з вечора середи, 20 грудня, Росія влаштувала чергову масову атаку території України дронами-камікадзе Shahed 136/131. Протиповітряна оборона працювала в кількох областях, 34 дрони вдалося збити, повідомило вранці в четвер, 21 грудня, командування Повітряних сил.

Як сказано в повідомленні, росіяни атакували Україну бойовими дронами з трьох напрямків: Чауда (окупований Крим), Приморсько-Ахтарськ і Курськ. Усього військові зафіксували пуски 35 дронів Shahed-136/131, які атакували хвилями у різний час, в період з 20:00 20 грудня до 03:30 21 грудня.

«До відбиття повітряного нападу залучено тактичну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України. Цієї ночі на різних напрямках захисникам неба вдалося збити 34 із 35 випущених ударних БпЛА противника», — зазначили в Повітряних силах.

Там додали, що протиповітряна оборона працювала у Київській, Дніпропетровській, Вінницькій, Черкаській, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській, Хмельницькій, Сумській, Полтавській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

На Київщині уламки збитих дронів знищили складську будівлю та кілька автомобілів. Пожежу, яка спалахнула після падіння уламків, ліквідували.

#Київщина: ліквідовано наслідки ворожої атакиВночі в одному з районів області внаслідок влучання безпілотників в...

Posted by ДСНС України on Wednesday, December 20, 2023

Нагадаємо, що Росія останнім часом майже щоночі атакує територію України ударними дронами. Більшість із дронів збиває протиповітряна оборона.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності