• Головна
  • Війна
  • Росіяни атакували Україну 20 безпілотниками та двома ракетами, є постраждалі

Росіяни атакували Україну 20 безпілотниками та двома ракетами, є постраждалі

Росіяни атакували Україну 20 безпілотниками та двома ракетами, є постраждалі

На Одещині збитий дрон вибухнув та пошкодив три житлові будинки, через це загинула людина

У ніч на неділю, 17 грудня, російські окупанти атакували Україну 20 безпілотниками та ракетами «Іскандер-К» й Х-59. Більшість з них вдалося знищити, проте їхні уламки спричинили руйнування у кількох областях. Зокрема, на Одещині один з дронів спричинив пожежу у трьох житлових будинках, загинула людина, повідомив начальник Одеської ОВА Олег Кіпер.

«У ніч на 17 грудня 2023 року російські окупаційні війська атакували крилатою ракетою Іскандер-К, керованою авіаційною ракетою Х-59 (райони пусків — Крим та окупована Херсонщина), а також 20-ма ударними безпілотниками типу Shahed з районів Приморсько-Ахтарськ – РФ. та Чауда – Крим», — повідомили у Повітряних силах ЗСУ.Усі дрони вдалося збити на території Одеської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей, також сили ППО ліквідували крилату ракету Х-59, а «Іскандер-К» не досягла своєї цілі.

На Одещині збили дев’ять «шахедів». Один з них після ліквідації впав на території населеного пункту та вибухнув. Через це пошкодилися три одноповерхові житлові будинки, у двох з них почалася пожежа. Під час гасіння вогню рятувальники виявили в одному з будинків загиблу людину. Вони також повідомили, що в результаті вибуху кілька людей постраждали, з ними на місці працювали психологи ДСНС.

На Запоріжжі в наслідок обстрілів сталося дві пожежі. У першій загорівся гараж з автомобілем, а в другій кілька господарчих споруд. Через пожежі ніхто з людей не постраждав, повідомила пресслужба ДСНС Запорізької області. Також уламки збитого «шахеда» спричинили пожежу у житловому будинку в Хмельницькій області. В одноповерхового будинку загорівся дах. Пожежу вдалося ліквідувати, мешканці будинку не постраждали, зазначили у Хмельницькій ОВА.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності