Один з російських безпілотників впав на території Румунії

Фото ілюстративне

Дрон залетів до Румунії під час російського обстрілу портової інфраструктури на півдні України

У ніч з 13 на 14 грудня, коли російські війська обстрілювали дронами портову інфраструктуру на українсько-румунському кордоні, один російський безпілотник впав на територію Румунії. Про це повідомило Міністерство оборони Румунії у четвер, 14 грудня.

Як зазначили в Міноборони Румунії, під час атаки безпілотниками румунські військові відстежували ситуацію в прикордонній зоні. Зокрема пролунав сигнал повітряної тривоги у повітах Тулча та Галац. Повітряна загроза тривала з 22:45 до 02:00.

Для спостереження за повітряним простором у небо підіймали літаки F-16 ВПС Румунії з 86-ї авіабази у Фетешті та літаки Eurofighter Typhoon ВПС Німеччини з 57-ї авіабази «Михаїл Когелнічану». Радарна система спостереження румунської армії зафіксувала можливе несанкціоноване проникнення у повітряний простір країни. Сигнал зафіксували на низькій висоті на шляху до району Грінду в повіті Тулча.

Військові вирушили до цього району вночі та повідомили вранці, що знайшли вирву глибиною півтора метра, яка утворилася через неконтрольоване падіння безпілотника у безлюдній місцевості, приблизно за чотири км вище за течією від міста Грінду. Місце падіння дрона оточили. Про знахідку повідомили до відповідних структур для збору доказів і проведення слідчих дій.

«Міністерство національної оборони рішуче засуджує напади, здійснені Російською Федерацією на окремі об’єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї. Ці напади невиправдані та серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права», — зазначили у Міноборони Румунії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності