• Головна
  • Війна
  • Зеленський змінив командувача Медичних Сил України

Зеленський змінив командувача Медичних Сил України

Фото:Санітарно-епідеміологічне управління Командування Медичних сил ЗС України

Президент звільнив генерал-майора медичної служби Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних Сил України

Президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил Збройних Сил України. За поданням міністра оборони Умєрова, Зеленський звільнив генерал-майора медичної служби Тетяну Остащенко, натомість на цю посаду призначив генерал-майора медичної служби Анатолія Казмірчука. Про це Президент України повідомив у своєму зверненні у неділю, 19 листопада.

“Завдання очевидне, і про це неодноразово говорилося в суспільстві: потрібен принципово новий рівень медичного забезпечення наших воїнів. Від якісних турнікетів до повної цифровізації та прозорості в постачанні. Від якісного тренування до щирої комунікації з бойовими медиками в тих підрозділах, де медицина розгорнута дійсно правильно та дійсно ефективно”, — зазначив Президент.

Тетяна Остащенко очолювала Медичні сили Збройних Сил України з 30 липня 2021 року. Вона стала першою жінкою-командувачем окремого роду сил в історії Збройних сил України, а також першою жінкою бригадним генералом. Тетяна Остащенко розпочала військову медичну службу у 1998 році на посаді начальниці аптеки військової частини. У 2020 році Остащенко закінчила курси реформування сектору оборони та безпеки та стратегічного лідерства у Кранфільдському університеті Великої Британії.

Новий командувач Анатолій Казмірчук раніше був керівником Національного військово-медичного клінічного центру “Головний військовий клінічний госпіталь” у Києві. Казмірчук має почесне звання “Заслужений лікар України”. Також він є доктором медичних наук, лауреатом Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреатом премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій та носить звання генерал-майора медичної служби.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності