• Головна
  • Війна
  • Міноборони РФ визнало ракетний удар по суднобудівному заводу у Криму

Міноборони РФ визнало ракетний удар по суднобудівному заводу у Криму

Міноборони РФ визнало ракетний удар по суднобудівному заводу у Криму

Про нього напередодні повідомили у в Управлінні стратегічних комунікацій Збройних сил України

Міністерство оборони Росії не заперечило ракетний удар по суднобудівному заводу у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє російська державна пропагандистська агенція РИА-Новости.

Там заявили, що Збройні сили України запустили 15 ракет по суднобудівному заводу у Керчі. ППО Росії нібито збила 13 об'єктів. 

"Внаслідок влучання крилатої ракети противника - зазнав пошкодження корабель, який перебував на заводі", - йдеться у заяві росіян.

Напередодні у суботу, 4 листопада, в тимчасово окупованому місті Керч у Криму було чутно звуки вибухів. В Управлінні стратегічних комунікацій Збройних сил України підтвердили успішні удари по суднобудівному заводу "Залив". 

Згодом з’явилася інформація, що підбили носій “Калібрів” корабель “Аскольд”. Він ще не встиг взяти участь у бойових діях.

Цей носій крилатих ракет “Калібр” є одним із найновіших і найсучасніших кораблів Чорноморського флоту Росії, який був спущений на воду лише у 2021 році. Крім 8 пускових установок для “Калібрів”, на його озброєнні стоїть власна система ППО – ЗРК “Панцир-М” та комплекс БПЛА “Орлан-10” для ведення розвідки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності