• Головна
  • Війна
  • Внаслідок атаки на штаб Чорноморського флоту РФ поранені російські генерали — Буданов

Внаслідок атаки на штаб Чорноморського флоту РФ поранені російські генерали — Буданов

Внаслідок атаки на штаб Чорноморського флоту РФ поранені російські генерали — Буданов

Щонайменше 9 росіян загинули, ще 16 — поранені

Внаслідок атаки України на штаб Чорноморського флоту РФ в Севастополі, яка відбулася в п’ятницю, 22 вересня, загинули щонайменше 9 росіян, поранення ж отримали 16 окупантів. Серед них — російські генерали.

Про це в коментарі українській службі Голосу Америки повідомив керівник ГУР Кирило Буданов.

“Серед поранених — командувач угруповання генерал-полковник Олександр Романчук, в дуже важкому стані. Начальник штабу генерал-лейтенант Олег Цеков, перебуває без свідомості. Кількість постраждалих звичайних військовослужбовців, які не є працівниками штабу, ще встановлюється. Це військові, які несуть службу, охорона, і так далі — вони не входять у той перелік, який я вам озвучив”, — сказав Буданов.

Як пише Голос Америки, Олександр Романчук — командувач угруповання російських сил на Запорізькому напрямку, отримав звання генерал-полковника у 2023 році. Генерал-лейтенант Олег Цеков — командир 200 ОМСБР Берегових військ Північного флоту ВМФ РФ.

Втім Буданов наразі не підтвердив інформацію про ймовірну загибель командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Віктора Соколова.

У пресслужбі Сил Спеціальних Операцій повідомили, що по штабу Чорноморського флоту у Севастополі завдали удару під час наради керівного складу. За їхньою інформацією, саме бійці ССО навели ракети на будівлю.

Нагадаємо, 22 вересня у штабі Чорноморського флоту РФ пролунали вибухи. Будівля штабу зазнала значних пошкоджень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності