• Головна
  • Війна
  • Український прапор та знищена техніка росіян: командир спецпідрозділу ГУР розповів деталі висадки в Криму

Український прапор та знищена техніка росіян: командир спецпідрозділу ГУР розповів деталі висадки в Криму

Бійці ГУР, які брали участь у спецоперації

Операція отримала назву «Пробудження Сили»

24 серпня 2023 року, в День незалежності України, спецпідрозділ ГУР МО провів у Криму спецоперацію. Чи не вперше за майже 10 років російської окупації на півострові підняли український прапор. Деталі висадки розповів командир спецпідрозділу ГУР МО Тимур, а також лейтенант на псевдо Іванов та двоє неназваних офіцерів української розвідки.

Про це повідомило Головне управління розвідки з посиланням на інтерв’ю виданню Le Monde.

Спецоперація ГУР та Військово-морських сил отримала назву «Пробудження Сили». «Багато кроків здавались неможливими для виконання. Але все відбулось успішно», — прокоментував операцію в Криму лейтенант Іванов.

За словами командира операції Тимура, під час виконання бойового завдання на тимчасово окупованому півострові українські військові з гранатомета знищили будівлю та кілька транспортних засобів росіян. 

Спецпризначенці наголошують, що піднятий у Криму прапор України має особливе значення. «На прапорі був надрукований герб Воєнної розвідки України. Його нам довірив Кирило Буданов, коли віддав наказ привітати наших співгромадян у Криму 24 серпня. Ми залишили прапор, щоб кримчани бачили, що ми прийшли, і щоб росіяни розуміли, що ми можемо з’являтися де завгодно і коли завгодно», — повідомив командир спецпідрозділу ГУР МО Тимур. 

Спецпризначенці ГУР не розкрили важливих деталей операції, утім розповіли, що не всі охочі відвідати Крим змогли це зробити. «Багато хлопців хотіли з нами, але місця вистачило не всім. Дехто навіть був трохи невдоволеним, що Тимур не пустив їх до Криму», — сказав один з офіцерів ГУР.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності