• Головна
  • Війна
  • Фейкові «вибори» на тимчасово окупованих територіях: СБУ встановила понад 3,5 тис. організаторів та учасників

Фейкові «вибори» на тимчасово окупованих територіях: СБУ встановила понад 3,5 тис. організаторів та учасників

Фото з відкритих джерел

Представникам так званих «виборчкомів» окупанти обіцяють грошову винагороду у розмірі від 10 тис. російських рублів

Служба безпеки встановила понад 3,5 тис. організаторів та учасників фейкових «виборів» на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За попередніми даними, Кремль планує провести фейковий плебісцит на початку вересня. СБУ встановила понад 3,5 тис. колаборантів та їхніх російських «кураторів», які організовують незаконне голосування. Також Служба безпеки встановила «кандидатів» на псевдовиборах.

«Використовуючи фейкове голосування, країна-агресор сподівається «легалізувати» своїх ставлеників в окупаційних органах РФ у тимчасово захоплених районах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей», - йдеться у повідомленні.

Представникам так званих «виборчкомів» окупанти обіцяють грошову винагороду у розмірі від 10 тис. російських рублів. Для створення видимості «виборчого процесу», гауляйтери повинні забезпечити максимальну явку місцевих жителів до місць «голосування».

Так, наприклад, у Бердянську окупанти та їхні поплічники змушують головних лікарів медичних установ направити для участі у фейкових виборах «100%» медперсоналу.

Також на тимчасово окупованих територіях проводитимуть обходи помешкань місцевих жителів для збору підписів за «потрібних кандидатів». Збір «голосів» хочуть проводити у присутності озброєних представників окупаційної поліції Росії.

Наразі за всіма викритими фактами тривають розслідування у межах кримінальних проваджень за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, і колабораційну діяльність.

Наразі СБУ документує злочинну діяльність всіх ідентифікованих організаторів незаконних «виборів» для притягнення кожного з них до відповідальності. Мешканців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, Служба безпеки України просить не брати участь у фейковому плебісциті й тим самим не діяти на користь агресора.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності