• Головна
  • Війна
  • Облаштовував катівні у захопленому Херсоні: СБУ викрила російського посадовця, який мордував українців

Облаштовував катівні у захопленому Херсоні: СБУ викрила російського посадовця, який мордував українців

Російський посадовець катував українців

Віктор Бедрик причетний до катування щонайменше 12 мирних жителів Херсонщини, які виступали проти окупаційного режиму Росії. Двоє з цих потерпілих були закатовані до смерті.

СБУ задокументувала злочини російського полковника Віктора Бедрика – заступника командира 22-го армійського корпусу берегових військ РФ, який на період окупації Херсона став так званим “військовим комендантом Херсонської області”.

Про це інформує Служба Безпеки України.

Посадовець-окупант виконував завдання кремлівської влади щодо придушення руху опору на Херсонщині.

“Одразу після свого “призначення” російський посадовець віддав розпорядження про облаштування катівень на території захопленого на той час обласного центру” , - повідомляє СБУ.

До катівень насамперед звозили українців, які виступали проти окупації під час антиросійських мітингів. Людей також викрадали з приватних осель або прямо посеред вулиці,

У камерах українців били, застосовували до них струм, не давали доступу до базових потреб, а також погрожували вбити.

Цікаво те, що одна з катівень розташовувалась поверхом нижче «службового кабінету» Бедрика. У підвалі захопленої окупантами в Херсоні адміністративної будівлі російський посадовець не тільки спостерігав за тим, як його підлеглі знущаються над викраденими громадянами, але й особисто брав участь у побитті потерпілих.

Російські окупанти фіксували закатованих людей у своїх документах як загиблих, яких вони знайшли «вже мертвими посеред міста». Таким чином вони намагалися приховати свої воєнні злочини.

СБУ також викрила співучасника Бедрика - Олександра Чичкана, який також “наглядав” за полоненими українцями.

Слідчі Служби безпеки повідомили Бедрику та його підлеглому Чичкану про підозру за частиною другою статті 28 та частинами першою та другою статті 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності