• Головна
  • Україна
  • За «неналежну» поведінку катували затриманого: шістьом поліцейським з Хмельниччини оголосили підозру

За «неналежну» поведінку катували затриманого: шістьом поліцейським з Хмельниччини оголосили підозру

За «неналежну» поведінку катували затриманого: шістьом поліцейським з Хмельниччини оголосили підозру

Більшості з них загрожує до 5 років позбавлення волі, а деяким й до 8 років в’язниці

Шістьох поліцейських з Хмельницької області підозрюють у побитті затриманого. Правоохоронці близько 2 годин знущалися з потерпілого й не давали йому зателефонувати рідним

Про це повідомили у прокуратурі Хмельниччини.

За даними слідства, торік правоохоронці виїхали на місце ДТП у Шепетівці, винуватець якого мав ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловіка доправили до лікарні для надання першої медичної допомоги та освідування на стан алкогольного сп’яніння. Проте у медзакладі він почав поводити себе зухвало, відтак на нього одягнули кайданки.

Натомість за неналежну, як здалося поліцейським, поведінку, чоловіка затримали та вирішили «провчити» кулаками.

«Ще у лікарні двоє поліцейських почали заламувати йому руки за спиною, повалили на підлогу та придушували коліном. Медпрацівники обурились таким відношенням до громадянина, тож мордування продовжили уже в райуправлінні», - йдеться у повідомленні.

Так, близько 2 годин над потерпілим знущалися й не давали змоги зателефонувати рідним. Водночас у приміщення поперемінно заходили колеги правоохоронців, які не гребували шансом вдарити чоловіка. Його буквально врятувала дружина, яка приїхала у відділок.

«В результаті побоїв у нього понівечено обличчя, численні синці та садна, травми суглобів», - зазначили в обласній прокуратурі.

Правоохоронцям оголосили підозру у катуванні, вчиненому групою осіб без попередньої змови між собою (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 127 КК України). Крім того, двом з них також інкриміновано перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України). Більшості з них загрожує до 5 років позбавлення волі, а деяким й до 8 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Наразі вирішується питання про обрання стосовно всіх підозрюваних запобіжного заходу та їх відсторонення від займаних посад.

Нагадаємо, на Волині 41-річного солдата побив 23-річний офіцер. Чоловіка побили ногами у душовій, а він не міг дати відсіч, бо ще не оговтався після тяжкого поранення.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності