• Головна
  • Війна
  • Лукашенко намагається використати свій вплив на «вагнерівців», щоб отримати поступки від Путіна — ISW

Лукашенко намагається використати свій вплив на «вагнерівців», щоб отримати поступки від Путіна — ISW

Лукашенко намагається використати свій вплив на «вагнерівців», щоб отримати поступки від Путіна — ISW

Путін непокоїться через потенційні загрози, які можуть виникнути з боку ПВК «Вагнер» та її керівника Євгена Пригожина

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, ймовірно, намагається використати свій вплив на ПВК «Вагнер» для отримання поступок від російського диктатора Володимира Путіна.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, російське інсайдерське джерело стверджувало, що «вагнерівці» були найважливішою темою під час зустрічі Путіна і Лукашенка у Санкт-Петербурзі. Зокрема, що Лукашенко прагнув більшої економічної допомоги Білорусі через програми «Союзної держави».

Також джерело стверджувало, що Путін хотів, щоб Білорусь була більше залучена у війну в Україні. Водночас він відкинув компромісну пропозицію Лукашенка, щоб білоруські війська провели демонстрацію сили на кордоні Білорусі з Україною.

Крім того, аналітики звернули увагу, що на початку зустрічі 23 липня Путін сказав, що «готовий скоригувати свій графік», щоб продовжити візит Лукашенка і «більш детально обговорити важливі теми». Це може свідчити, що Путін непокоїться через потенційні загрози, які можуть виникнути з боку ПВК «Вагнер» та її керівника Євгена Пригожина.

«Рішення Путіна продовжити зустріч з Лукашенком, ймовірно, свідчить про те, що Путін продовжує турбуватися про Вагнера, і, схоже, Лукашенко не зміг його заспокоїти», — зазначили аналітики.

Нагадаємо, під час зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що «вагнерівці» хочуть на Захід на «екскурсію».

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності