• Головна
  • Війна
  • «Гвардія наступу»: очільник МВС розповів, що чекає на підрозділи після закінчення війни

«Гвардія наступу»: очільник МВС розповів, що чекає на підрозділи після закінчення війни

«Гвардія наступу»: очільник МВС розповів, що чекає на підрозділи після закінчення війни

Про кількість «гвардійців» не говорять, адже наразі це «закрита інформація»

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заперечив звинувачення у тому, що МВС хоче перетворити «Гвардію наступу» на «власну армію». За його словами, її розформують після закінчення війни.

Про це очільник МВС України розповів в інтерв'ю «Радіо Свобода».

«Ці підрозділи будуть розформовані [після закінчення війни – ред.]. Ці військовослужбовці, поліцейські та прикордонники будуть виконувати свої функції, відповідно до функціонала тієї чи іншої військової частини, чи підрозділу поліції», - зазначив Ігор Клименко.

Він наголосив, що припущення про формування відомством власної армії, яка в майбутньому може бути використана у політичній боротьбі «не має ніякого підґрунтя».

«Побоювання деяких політиків, що ми формуємо якусь свою армію, не має під собою ніякого підґрунтя. Ці люди йдуть на війну, вони гинуть на війні. Про яку ми армію на вулиці говоримо? Ми говоримо про серйозну війну. І ми дуже рано почали говорити про політику», — зазначив міністр.

Також Клименко підкреслив, що ніхто не планує використовувати ці підрозділи в політичних цілях.

«І це не виправдання, а факт. Я хотів би ще раз зазначити, що деякі наші політики забігають трошки наперед, що стосується ведення війни й можливості політичної жорсткої роботи на території нашої країни. І через це деякі люди забувають, що у нас йде війна. МВС на сьогодні не бере участі в будь-яких політичних течіях, політичних «розбірках» і так далі. Це, я вважаю, аморально на сьогодні. Це стосується всіх: і міністрів, і політиків, які намагаються на цьому заробити зараз якісь очки», – сказав міністр внутрішніх справ.

Водночас на запитання скільки наразі людей служить у «Гвардії наступу» Ігор Клименко сказав, що «це закрита інформація на сьогодні», але додав, що йдеться про кілька десятків тисяч осіб.

Нагадаємо, після війни в Україні не буде призову в нинішньому вигляді. Країна сформує професійну армію і створить два компоненти резерву.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності