• Головна
  • Війна
  • Надання військової допомоги Україні: у США закінчуються запаси боєприпасів

Надання військової допомоги Україні: у США закінчуються запаси боєприпасів

Надання військової допомоги Україні: у США закінчуються запаси боєприпасів

Зокрема гостро відчувається нестача 155-мм снарядів для артилерії

У Сполучених Штатів закінчується запас боєприпасів у власних запасах. Причиною є допомога Україні у захисті від російської агресії.

Про це 16 липня радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив в інтерв’ю CNN.

Так, адміністрація президента США Джо Байдена, вступивши на пост, виявила, що загальні запаси 155-мм боєприпасів, які є стандартними боєприпасами НАТО для артилерії, були відносно низькими.

Також адміністрація Байдена дізналася, що знадобляться роки, а не місяці, щоб поповнити запаси до прийнятного рівня — це складне завдання для країни, яка доповнює війну в Україні.

«Президент Байден наказав Пентагону швидко працювати над збільшенням здатності США виробляти всі боєприпаси, які нам коли-небудь знадобляться для будь-якого конфлікту в будь-який час. Місяць за місяцем ми збільшуємо наші можливості з постачання боєприпасів», — сказав Салліван.

У ЗМІ зазначають, що Україна витрачає боєприпаси швидше, ніж США та НАТО можуть їх виробити, і що Пентагон відіграє центральну роль у спробах збільшити виробництво.

Водночас щодо касетних боєприпасів радник з національної безпеки США не зміг сказати, чи зараз Україна використовує касетні боєприпаси, які американці нещодавно надіслали в Україну, але сказав, що «якщо вони ще не були розгорнуті, вони будуть в найближчі години або дні». Зокрема, Салліван підтвердив, що боєприпаси вже прибули в країну.

«Вони зараз дуже швидко відправлені в бій й знаходяться в руках українських захисників на передовій», – зауважив він.

Нагадаємо, у Мінфіні США заявили, що подвоєння підтримки України в її захисті від Росії є «найкращим» способом допомоги світовій економіці.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності