• Головна
  • Війна
  • Угорщина та Росія знову домовляються про таємне переправлення українських полонених — ЗМІ

Угорщина та Росія знову домовляються про таємне переправлення українських полонених — ЗМІ

Угорщина та Росія знову домовляються про таємне переправлення українських полонених — ЗМІ

Вимога угорців - угорська етнічна приналежність та знання угорської мови

Угорщина планує забрати чергову групу українських військовополонених з Росії за «посередництва» Російської православної церкви. Як і минулого разу, це відбудеться без участі та погодження української сторони.

Про це з посиланням на власні джерела в українських спецслужбах повідомляє «РБК-Україна».

Так, серед представників РПЦ активно обговорюється майбутній візит представників уряду Угорщини до РФ. За попередньою інформацією, він може відбутися орієнтовно 08-11 серпня.

«Мета візиту - це, зокрема, обговорення чергового раунду передавання українських військовополонених, які мають «угорське походження». Як і минулого разу, все відбувається без участі та погодження з Україною, без жодних правових підстав, що є грубим порушенням Женевських конвенцій та міжнародного гуманітарного права», - йдеться у повідомленні.

Натомість від російської сторони «переговорником» нібито виступатиме член синоду РПЦ, митрополит волоколамський Антоній (Антон Юрійович Севрюк). Від 7 червня 2022 року він обіймає посаду очільника відділу зовнішніх церковних зв’язків МП.

Тоді як угорська сторона не має списку військовослужбовців, яких вони хотіли б забрати з російського полону. Тож «пошуком та відбором закарпатців» серед полонених та складанням списку займаються російські спецслужби. До приїзду угорської делегації планується сформувати групу з 10-15 українських військових.

«Вимога угорців - угорська етнічна приналежність та знання угорської мови. Ця вимога беззаперечна - угорці не прийматимуть нікого, окрім представників угорської національної меншини в Україні», - зазначиі співрозмовник видання в спецслужбах.

Нагадаємо, українські дипломати вивезли з Угорщини ще двох українських військовополонених, які були передані Москвою Будапешту.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності