• Головна
  • Війна
  • Rheinmetall будуватиме та ремонтуватиме танки в Україні: коли відкриють завод

Rheinmetall будуватиме та ремонтуватиме танки в Україні: коли відкриють завод

Rheinmetall будуватиме та ремонтуватиме танки в Україні: коли відкриють завод

Завод можна захистити від російського нападу

Rheinmetall відкриє завод бронетехніки в Україні протягом наступних 12 тижнів, відкинувши занепокоєння інших західних оборонних компаній щодо розширення присутності в країні, поки вона перебуває у стані війни з Росією.

Про це пише CNN.

Найбільший німецький виробник зброї також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі. Він буде розташований на заході країни, повідомив генеральний директор Армін Паппергер.

«[Українці, - ред.] повинні допомогти самі собі — якщо їм завжди доведеться чекати [на, - ред.] європейців чи американців [щоб, - ред.] допомогти їм протягом наступних 10 чи 20 років… це неможливо», — сказав він.

На початку цього року компанія повідомила, що сподівається відкрити в Україні завод бойових танків вартістю 200 мільйонів євро, який зможе виробляти близько 400 танків на рік.

Паппергер заявив, що працівники заводу будуть будувати та ремонтувати бронетранспортер Rheinmetall Fuchs за ліцензією на заводі.

Водночас Rheinmetall  буде управляти заводом у партнерстві з Укроборонпромом, українською державною оборонною групою, якій також належатиме це підприємство. У травні компанії оголосили про угоду щодо збільшення «оборонно-технологічного потенціалу» України.

У свою чергу Паппергер сказав, що завод можна захистити від російського нападу.

«Зараз [в Україні, - ред.] є багато заводів, які виробляють продукцію військового призначення. Це просто ще один — і ми також можемо захистити його», — сказав він.

Нагадаємо, Німеччина збирається наполягати на відстрочці вступу України до НАТО. Зокрема, ФРН побоюється, що цей крок може привести Альянс до війни з Росією.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності