• Головна
  • Війна
  • Передача зброї та надання гарантій безпеки: очільниця МЗС Франції розповіла про нові поставки та саміт НАТО

Передача зброї та надання гарантій безпеки: очільниця МЗС Франції розповіла про нові поставки та саміт НАТО

Передача зброї та надання гарантій безпеки: очільниця МЗС Франції розповіла про нові поставки та саміт НАТО

Франція постійно працює над питанням надання для України гарантій безпеки

Франція підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно для забезпечення законного захисту її території та суверенітету.  

Натомість Вільнюський саміт НАТО має визначити зміст перспективи вступу України до Альянсу, заявила в інтерв'ю українській редакції RFI міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна.

Так, очільниця МЗС Франції оголосила про нові поставки зброї для України у «короткостроковій перспективі».

«Підтримка, яку ми надаємо, спрямована на те, щоб у взаємодії з нашими союзниками та партнерами забезпечувати потреби, сформульовані українською владою. Насамперед йдеться про те, щоб у дуже короткостроковій перспективі допомогти Україні захиститися від агресії, жертвою якої вона стала, зосереджуючи особливу увагу на протиповітряній обороні та артилерії», — розповіла Катрін Колонна.

Вона наголосила, що ця підтримка продовжуватиметься і посилюватиметься.

«Готуються нові постачання військової допомоги з постійним урахуванням нагальних потреб, висловлених Україною», — зазначила міністерка закордонних справ Франції.

Також міністерка зауважила, що Франція постійно працює над питанням надання для України гарантій безпеки.

«Ми також паралельно працюємо з низкою партнерів щодо визначення гарантій безпеки, які ми могли б надати Україні — не замість, а паралельно — з процесом її інтеграції до НАТО. Ці гарантії ще обговорюються, але їхня мета буде чіткою: у короткостроковій перспективі надати Україні кошти для забезпечення її самооборони. У більш довгостроковій перспективі сприятиме зміцненню її потенціалу з метою стримування будь-якої нової агресії», — сказала Катрін Колонна.

Нагадаємо, Німеччина збирається наполягати на відстрочці вступу України до НАТО. Зокрема, ФРН побоюється, що цей крок може привести Альянс до війни з Росією.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності