• Головна
  • Війна
  • Українські пілоти ще не почали навчання на F-16 — Повітряні сили ЗСУ

Українські пілоти ще не почали навчання на F-16 — Повітряні сили ЗСУ

Українські пілоти ще не почали навчання на F-16 — Повітряні сили ЗСУ

Наразі визначається, де і яку кількість українських пілотів можуть прийняти на навчання

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 іще не розпочалися. Втім Україна очікує, що найближчим часом будуть заяви від партнерів.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону.

«Мова йде про те, хто, де, в якій кількості зможе прийняти наших пілотів на навчання. Це питання зараз вивчається. Я думаю, що скоро будуть заяви від наших партнерів…На жаль, ні [ще не почалося навчання українських пілотів – ред.]. Процес пішов, але навчання ще не розпочалося», — сказав він.

За словами Ігната, авіаційна коаліція у консультаціях з українською стороною «проводить роботу, планування, графіки».

Водночас речник Повітряних сил зазначив, що чимало країн мають навчальні бази і центри, і вивчається, де і яку кількість українських пілотів можуть прийняти на навчання.

«Ми повинні зрозуміти, що без процесів, які необхідно пройти, а це навчання пілотів, інженерів та інші процеси, підготовка інфраструктури, передача [літаків, — ред.] поки неможлива, на це потрібен час. І звернення нашого вищого військово-політичного керівництва до наших партнерів, щоб цей час не затягувався там, де можна прискорити», — сказав Ігнат.

Нагадаємо, питання надання Україні винищувачів не вирішать у короткостроковій перспективі. Під час контрнаступу українська армія не отримає літаки.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності