• Головна
  • Війна
  • Ситуація на фронті: на сході важкі бої, а на півдні — дезертирство

Ситуація на фронті: на сході важкі бої, а на півдні — дезертирство

Ситуація на фронті: на сході важкі бої, а на півдні — дезертирство

Через обстріли росіян загинули дві людини

Минулої доби противник завдав 8 ракетних та 58 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військових.

Про це пише Генштаб ЗСУ.

Внаслідок ракетного удару крилатою ракетою “Іскандер-К” по школі в Сергіївці на Донеччині загинули дві цивільні людини, ще 6 поранено, школа повністю зруйнована.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 22 бойових зіткнення.

Водночас на Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Богданівки та Хромового. Завдав авіаційних ударів в районах Торецька і Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Безуспішно намагався провести наступальні дії в районі Рівнополя, зазнав втрат. Завдав авіаційного удару в районі Антонівки Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли понад 50 населених пунктів.

Також на півдні спостерігається дезертирство. Зокрема, близько 50 дагестанців зі складу каспійської флотилії, у Дорожнянці, що на Запоріжжі, відмовились брати участь в бойових діях.

Нагадаємо, Україна не має можливості відстежувати ситуацію на окупованій російськими військами Запорізькій атомній електростанції на випадок радіаційної аварії.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності