• Головна
  • Війна
  • З’явились сотні наметів: у Білорусі помітили ймовірний табір «вагнерівців»

З’явились сотні наметів: у Білорусі помітили ймовірний табір «вагнерівців»

З’явились сотні наметів: у Білорусі помітили ймовірний табір «вагнерівців»

Там можуть розміститись до 8 тисяч найманців

У Білорусі на території, яку, ймовірно, виділили для розміщення табору ПВК «Вагнер», з’явились декілька сотень наметів.

Про це повідомила моніторингова група «Беларускі Гаюн», яка проаналізувала супутникові знімки, отримані виданням BBC Verify.

Аналітики зазначають, що йдеться про колишню військову частину №61732 у селі Ціль Осиповицького району Могильовської області.

Так, за їх підрахунками, у наметах можуть розміститись близько 8 тисяч людей.

«Чітко видно, що будівництво польового табору завершено. Нам удалося підрахувати, що на фото близько 298 наметів. Помітно, що це намети М-30, у яких у середньому може бути по 30 людей. Таким чином, обладнано місця для 8940 людей», — йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що не всі намети є житловими.

«Там також мають бути місця для господарських потреб: туалети, душові, столові тощо. Таким чином, можна впевнено сказати, що табір розбитий для близько 8000 людей», — припускають у моніторинговій групі.

Натомість ці цифри збігаються з озвученими раніше російським виданням «Верстка». Окрім того, на знімку помітні також обладнані укріплення у північній частині колишньої військової частини. При цьому будь-якої будівельної чи військової техніки на знімку не помічено.

Додамо, джерела білоруського опозиційного видання «Белсат» повідомили про замовлення на виготовлення 8 тисяч матраців для вагнерівців у Білорусі.

Нагадаємо, за підсумками Ставки президент України доручив Головкому Залужному та командувачу «Півночі» Наєву виконати комплекс заходів із підсилення цього напрямку через ситуацію, яка зараз складається у Білорусі.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності