• Головна
  • Війна
  • Росія залучає неповнолітніх до участі у війні проти України: як це відбувається

Росія залучає неповнолітніх до участі у війні проти України: як це відбувається

Росія залучає неповнолітніх до участі у війні проти України: як це відбувається

Росіяни знаходять різні способи, як використати дітей

Росія залучає неповнолітніх до участі у війні проти України.

Про це йдеться у доповіді омбудсмана «Нерозквітлі. Порушення прав українських дітей на тимчасово окупованих територіях України та у Росії: депортація, мілітаризація, індоктринація», пише «Суспільне».

Так, для вербування дітей використовується низка інструментів: від відеоігор до мілітаризації освіти, відпочинку у воєнно-патріотичних таборах, членства в «Юнармії» та інших військово-патріотичних рухах.

«Згідно з даними правоохоронних органів України РФ залучає неповнолітніх до участі в збройному конфлікті у ролі шпигунів та коректувальників обстрілів, а також до кампанії примусової мобілізації українських громадян на тимчасово окупованих територіях», — йдеться у доповіді.

За словами заступниці генпрокурора Вікторії Литвинової, зафіксовано факти спонукання дітей до участі в збройному конфлікті, а саме:

  • облаштування блокпостів;
  • використання як шпигунів;
  • вербування російськими військовими.

Зокрема, за даними єдиного реєстру досудових розслідувань, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України зареєстровано 5 кримінальних проваджень, у яких розслідуються факти використання неповнолітніх у збройному конфлікті.

Нагадаємо, з початку повномасштабної війни в Україні загинуло 77 цивільних, які опинилися у ворожому полоні. Зокрема, 72 чоловіки та 5 жінок.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності