• Головна
  • Війна
  • Компанія, яка виготовляє F-16, готова навчати українських льотчиків

Компанія, яка виготовляє F-16, готова навчати українських льотчиків

Компанія, яка виготовляє F-16, готова навчати українських льотчиків

Lockheed Martin у довгостроковій перспективі розгляне створення виробничої бази в Україні або в сусідній країні після завершення війни з РФ

Американська збройова компанія Lockheed Martin готова допомогти українським льотчикам у навчанні й обслуговуванні своїх винищувачів F-16. Це станеться, якщо країни НАТО погодяться відправити літаки Україні як військову допомогу.

Про це заявив операційний директор Lockheed Martin Френк Сент-Джон, пише «Європейська правда», посилаючись на Financial Times.

Так, будь-яке рішення щодо участі Lockheed Martin у навчанні українців ухвалюватиметься лише після обговорення між Україною, США та іншими західними союзниками.

«Ми готові не лише задовольнити потребу в нових літаках F-16, але й у будь-яких модифікаціях F-16, а також у навчанні, обладнанні й системах», – сказав Френк Сент-Джон.

Окремо він відзначив «неймовірну здатність» українських військових до опанування західних систем озброєнь. Зокрема, виготовлених компанією керованих реактивних систем залпового вогню GMLRS і протитанкових ракетних комплексів Javelin.

«[Українці, – ред.] дуже швидко опанували використання цих систем і застосовували їх з великою ефективністю, тому я більш ніж упевнений, що українські пілоти опанують F-16 і зможуть дуже ефективно використовувати його в найкоротші терміни» – зазначив операційний директор Lockheed Martin.

За його словами, компанія у довгостроковій перспективі може розглянути створення виробничої бази в Україні або в сусідній країні після завершення війни з Росією. Це зроблять, аби «забезпечити постійну присутність для навчань і технічного обслуговування».

Нагадаємо, Україна подала до Австралії запит про стан знятих з експлуатації винищувачів F-18. Вважається, що потенційна передача зброї могла б значно посилити повітряні сили Києва.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності