• Головна
  • Війна
  • Білорусь протягом року надала Росії понад 131 тисячу тон боєприпасів: відправляють і зараз

Білорусь протягом року надала Росії понад 131 тисячу тон боєприпасів: відправляють і зараз

Білорусь протягом року надала Росії понад 131 тисячу тон боєприпасів: відправляють і зараз

Відправлення до Росії боєприпасів з білоруських арсеналів зберігання триває й понині (у середньому від 5 000 до 10 000 тонн на місяць

Незалежна «Спільнота залізничників Білорусі» підрахувала кількість боєприпасів, наданих протягом 2022 року Росії з боку Білорусі.

Про це інформують білоруські залізничники.

«У проміжку часу з січня 2022 року до січня 2023 року залізницею з Білорусі до РФ було вивезено 131 535 тонн (±5-10%) боєприпасів. Відправлення до Росії боєприпасів з білоруських арсеналів зберігання триває й понині (у середньому від 5 000 до 10 000 тонн на місяць)», - йдеться у повідомленні.

«Спільнота залізничників Білорусі» наводить детальну статистику цих перевезень, включно зі станціями відправлення та прибуття, маршрутами руху й білоруськими військовими частинами, зі складів яких йшло відвантаження боєприпасів для потреб країни-агресора.

«Наведені відомості про обсяги вивезення боєприпасів з Білорусі до РФ й на окуповані території України, включно із Кримом, свідчать про набагато більше, ніж показує пропаганда, залучення режиму Лукашенка до війни на боці агресора, і є доказом повномасштабної участі в ній», - робить висновок незалежна профспілка білоруських залізничників.

Нагадаємо, Білорусь брала участь у переміщенні через її територію військовополонених. Через територію Білорусі за участі влади цієї країни примусово переміщували українських дітей і військовополонених.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності