• Головна
  • Світ
  • Могла залетіти з Білорусі: біля військової частини у Польщі знайшли рештки повітряної кулі

Могла залетіти з Білорусі: біля військової частини у Польщі знайшли рештки повітряної кулі

До кулі була прикріплена коробка з пінопласту та антена

У суботу, 3 червня, у Вармінсько-Мазурському воєводстві на північному сході Польщі знайшли рештки невеликої повітряної кулі. Вона могла потрапити на польську територію з боку Білорусі.

Про це пише польське видання RMF FM.

Так, об'єкт знайшли на кукурудзяному полі за кілька кілометрів від полігону та великої військової частини – навчального центру Сухопутних військ Польщі «Оржиш». Поліція одразу ж взяла під охорону місце знахідки. Натомість військові забрали кулю на експертизу.

Виявилося, що до кулі була прикріплена коробка з пінопласту та антена. Водночас на кулі були написи кирилицею.

Речник Оперативного командування Збройних сил Польщі підполковник Яцек Горишевський підтвердив інформацію про виявлення об'єкта, схожого на повітряну кулю. За його словами, кулю помітила в полі на узбіччі дороги цивільна особа, яка й викликала поліцію.

«Найімовірніше, це метеорологічна куля, але служби зараз у процесі перевірки об'єкта. Необхідно дочекатися завершення їхньої діяльності, щоб стверджувати це однозначно», – сказав Горишевський.

Він додав, що радіолокаційне обладнання не виявило жодних порушень повітряного простору напередодні.

Нагадаємо, через територію Білорусі за участі влади цієї країни примусово переміщували українських дітей і військовополонених.

Новини світу

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності