• Головна
  • Війна
  • Ці події торкнуться й столиці: у ГУР прокоментували внутрішні конфлікти в Росії

Ці події торкнуться й столиці: у ГУР прокоментували внутрішні конфлікти в Росії

Наразі Кремль намагається обмежитись внутрішніми ресурсами ЗС РФ у Бєлгородській області

Масштаби та географія внутрішніх конфліктів у Росії будуть лише збільшуватись.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив в ефірі національного телемарафону, відповідаючи на питання про майбутні події у РФ.

За його словами, зараз Кремль застосовує внутрішні резерви своєї армії для придушення російської опозиції. Втім приховувати цей конфлікт уже неможливо.

«В останні місяці ці події лише набирають обертів. Збільшується географія діяльності повстанців, збільшується кількість учасників цих акцій, і зрештою ми повинні розглядати не лише окремо взяті події на Бєлгородщині, але в цілому так звана Російська Федерація сьогодні - це неспроможна держава, всередині якої величезна кількість конфліктів. Центральна влада неадекватна, і події на Бєлгородщині це демонструють. Все що-небудь боєздатне зосереджене на окупованих українських територіях, а на території самої Росії – безлад, хаос, анархія і безвладдя. Це означає, що подібні конфлікти можуть ширитись у різних куточках цієї території, яка зараз називається Російською Федерацією», - сказав Андрій Юсов.

Також він зазначив, що ці події торкнуться й столичного регіону РФ.

Представник ГУР додав, що Кремль наразі не перекидає з України війська, а намагається обмежитись внутрішніми ресурсами ЗС РФ.

«Є інформація про підготовку таких заходів. Але той факт, що вони вже задіюють власні Збройні сили, в тому числі армійську авіацію, артилерію – це вже факт доведений, і відповідно далі приховувати, що нічого не відбувається, путінський режим уже просто не в змозі», - сказав розвідник.

Нагадаємо, Російський добровольчий корпус (РДК) взяв під повний контроль Нову Таволжанку. Це 5-тисячне містечко в Бєлгородській області неподалік від кордону з Україною.

Водночас у перехопленій розмові місцевих жителів зазначається, що армія РФ планує знищити артилерією Шебекіно у Бєлгородській області.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності