• Головна
  • Війна
  • Європарламент підтримав збільшення виробництва боєприпасів для України

Європарламент підтримав збільшення виробництва боєприпасів для України

Європарламент підтримав збільшення виробництва боєприпасів для України

Паралельно депутати Європарламенту працюють над оборонно-промисловим зміцненням через спільний закон про закупівлі

У четвер, 1 червня, Європейський парламент підтримав законопроєкт про збільшення європейського виробництва боєприпасів і ракет. За нього проголосували 446 євродепутатів. Натомість проти проголосували 67 осіб, тоді як 112 утрималися.

Про це пише «Європейська правда».

Тепер депутати Європарламенту розпочнуть переговори з Радою ЄС щодо досягнення політичної угоди, за яку депутати Європарламенту проголосують на пленарному засіданні в липні.

«Сьогоднішнє рішення знаменує собою значний крок вперед для безпеки та оборони нашого Союзу, зокрема, в нашій непохитній підтримці України перед обличчям триваючої російської агресії. Воно посилить нашу здатність реагувати на виклики безпеці. Це перемога для Європи та нашої колективної безпеки. Парламент готовий до переговорів з Радою ЄС, і ми сподіваємося досягти угоди якнайшвидше», - сказав керівник переговорної групи ЄП Крістіан Бушоі (ЄНП, Румунія).

Водночас паралельно депутати Європарламенту працюють над оборонно-промисловим зміцненням через спільний закон про закупівлі (EDIRPA) для підтримки співпраці між державами-членами на етапі оборонних закупівель з метою заповнення найбільш нагальних і критичних прогалин.

Нагадаємо, Європейська комісія проведе консультації із Європарламентом та радою ЄС, щоб вдосконалити механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами. Серед них і Україна.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності