• Головна
  • Війна
  • Тиснуть на таксистів та перевізників: росіяни змушують водіїв на окупованих територіях доносити на пасажирів

Тиснуть на таксистів та перевізників: росіяни змушують водіїв на окупованих територіях доносити на пасажирів

Тиснуть на таксистів та перевізників: росіяни змушують водіїв на окупованих територіях доносити на пасажирів
Фото: Freepik

Вони повинні розповідати про проукраїнські настрої своїх клієнтів та будь-які порушення окупаційного режиму

На тимчасово окупованій території України російські окупанти розширюють агентурну мережу.

Про це 1 червня повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, російські «правоохоронні органи» примушують місцевих підприємців, які пов’язані з наданням населенню транспортних послуг, у тому числі простих перевізників і таксистів доповідати про осіб з проукраїнськими настроями та будь-які порушення окупаційного режиму.  

«У разі ухилення від виконання таких зобов’язань окупанти негайно забороняють діяльність місцевих транспортників. Особливу активність з розгортання агентурної мережі у такий спосіб противник здійснює в тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської, Донецької та Луганської областей», - зазначила Ганна Маляр.

Вона додала, що минулого тижня попередження про припинення дії договорів на здійснення транспортних перевезень з причин «недотримання зобов’язань» отримали ряд місцевих підприємств та окремих перевізників.

«Разом з тим на ринок транспортних перевезень на тимчасово окупованій території все більше залучаються виключно російські підприємства», - зауважила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, поки режим російського диктатора Владіміра Путіна розправляється з критиками війни та іншими політичними опонентами, громадяни слідкують один за одним у відлунні найтемніших років репресій іншого диктатора – Йосипа Сталіна, пишучи доноси, які провокують розслідування, кримінальні звинувачення, переслідування та звільнення з роботи.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності