• Головна
  • Війна
  • Місто знищено, але тривають бої: у Східному угрупованні військ доповіли про ситуацію у Бахмуті

Місто знищено, але тривають бої: у Східному угрупованні військ доповіли про ситуацію у Бахмуті

Місто знищено, але тривають бої: у Східному угрупованні військ доповіли про ситуацію у Бахмуті

Попри заяви росіян, Бахмут «не взяли до кінця»

Бахмут фактично повністю знищений ударами російських окупантів.

Проте українські захисники продовжують утримувати позиції у південно-західній частині міста, ведучи бої із силами загарбників, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарі «Суспільному».

«Президент правильно сказав — місто по суті знесено з лиця землі. Ворог щоденно масовими ударами артилерії, авіації знищує, і наші підрозділи повідомляють, що ситуація вкрай важка. Наші військові тримають фортифікаційні споруди і декілька приміщень південно-західної частини міста. Йдуть важкі бої», — зазначив Череватий.

За його словами, попри заяви росіян, Бахмут «не взяли до кінця». Водночас українські підрозділи намагаються тиснути на флангах та за можливості контратакувати.

«Росія привертає увагу до цього Бахмуту, ніби вони взяли Дніпро. Насправді не взяли до кінця. Місто знищене, ніякої військової і навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр — не взяли. Ми намагаємось тиснути на флангах, не давати їм спокою і за можливості контратакувати», — сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ.

Нагадаємо, російським окупантам не вдалось оточити Бахмут й вони втратили частину панівних висот довкола міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності