• Головна
  • Війна
  • ЗСУ контролюють південно-західну частину Бахмута – Міноборони

ЗСУ контролюють південно-західну частину Бахмута – Міноборони

Бахмут

На півночі та півдні від міста наші воїни просунулись на 500 метрів і 1 км

У Міністерстві оборони заявили, що протягом всього дня росіяни атакували Бахмут, але українські захисники відбили всі атаки.

Про це 18 травня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, ворог стягнув у Бахмут більшу частину своїх резервів та значно посилив угруповання. Втім, станом на зараз ЗСУ контролюють південно-західну частину Бахмута.

«На околиці на півночі від Бахмута ворог теж атакував. Атаки відбиті. На окремих ділянках є просування наших військ на 500 метрів», - розповідає Маляр.

У Міноборони зазначають, що у передмісті Бахмута на півдні протягом дня йшли запеклі бої. Ворог намагався повернути втрачені території, але зазнав втрат та не зміг досягнути бажаного.

За словами заступниці міністра оборони, на окремих ділянках наші війська просунулись на 1 км.

«Військові задачі оборона Бахмута та передмістя виконує. Наразі ми виграємо час для певних запланованих дій. Командування ОСУВ Хортиця, в зоні відповідальності якого Бахмутський напрямок, тримає ситуацію під контролем», - підсумувала Маляр.

 Нагадаємо, українські воїни провели наступальні дії на західних околицях Бахмуту та створили плацдарм для подальшого контрнаступу на цьому напрямку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності