• Головна
  • Війна
  • Танки, ППО та БМП: Шольц оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні

Танки, ППО та БМП: Шольц оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні

Танки, ППО та БМП: Шольц оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні

Також Німеччина разом з партнерами опікуватимуться тим, щоби російські агресори постали перед судом

Німеччина надає Україні пакет військової допомоги вартістю 2,7 млрд євро. Він допоможе українцям ефективно захищатися від агресора.

Про це заявив канцлер ФРН Шольц на спільній з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Берліні, пише «Укрінформ».

«Ми надаємо дуже сучасні, дуже ефективні, якісні озброєння, які допомагають вам захищатися…. Ми не зупиняємося. Щойно ми вирішили надати новий пакет на 2,7 млрд євро», - зазначив Шольц.

Він сказав, що новий пакет включає додаткові бойові машини піхоти Marder, танки Leopard 1, зенітні комплекси Gepard, комплекси ППО Iris-T тощо.

За словами канцлера, загалом Німеччина від початку війни надала Україні підтримку на суму близько 17 млрд євро. Водночас Шольц запевнив, що гуманітарна, фінансова, економічна та військова підтримка триватиме «стільки, скільки буде потрібно».

Шольц додав, що Росія має забрати свої війська з території України. Також Німеччина разом з партнерами опікуватимуться тим, щоби російські агресори постали перед судом.

«Винні мають бути притягнуті до відповідальності», - наголосив канцлер, додавши, що імперські плани та ідеї президента Росії Путіна є загрозою для всіх.

Нагадаємо, об’єднати крайніх правих і крайніх лівих у Німеччині є метою Кремля. Таким чином росіяни хочуть створити у ФРН антивоєнну коаліцію.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності