• Головна
  • Війна
  • Україна готує ґрунт для контрнаступу: західні чиновники розповіли про військові операції для виснаження РФ

Україна готує ґрунт для контрнаступу: західні чиновники розповіли про військові операції для виснаження РФ

Україна готує ґрунт для контрнаступу: західні чиновники розповіли про військові операції для виснаження РФ

Наприкінці минулого літа Україна розпочала контрнаступ у південній та північно-східній частинах країни і йому так само передували повітряні атаки для формування поля бою

Українські війська почали планувати операції напередодні довгоочікуваного контрнаступу проти російських військ.

Про це пише CNN, посилаючись на високопоставленого військового чиновника США та високопоставленого чиновника однієї із країн Заходу.

Зазначається, що формування передбачає вражання цілей, таких як склади зброї, командні центри та бронетехніка й артилерійські системи, щоб підготувати поле бою для наступаючих сил.

«Це стандартна тактика, розроблена перед великими об’єднаними операціями», - зазначають чиновники.

Вони пригадують, що коли наприкінці минулого літа Україна розпочала контрнаступ у південній та північно-східній частинах країни, йому так само передували повітряні атаки для формування поля бою. За словами високопоставленого американського військового чиновника, ці дії можуть тривати багато днів до основної частини будь-якого запланованого українського наступу.

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що країні потрібно «трохи більше часу», перш ніж розпочати контрнаступ, щоб отримати обіцяну Заходом військову допомогу. Серед поставок, на які Україна все ще чекає, є бронетехніка, включно з танками, яка, за словами Зеленського, «надходить партіями».

Натомість операції з формування також можуть бути розроблені, щоб заплутати ворога. Наприклад, минулого літа на Харківщині стався блискавичний наземний наступ. Тоді як найбільше формування відбувалося в Херсоні через атаки на мости, склади боєприпасів та командні центри. Більшість з них були здійснені HIMARS, крім того, було кілька авіаударів.

Нагадаємо, Велика Британія поставила Україні кілька крилатих ракет Storm Shadow, надавши українським військам новий ударний потенціал великої дальності напередодні довгоочікуваного контрнаступу на російські війська.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності