• Головна
  • Війна
  • Держсекретар США переконаний, що Україна має все необхідне для успішного контрнаступу

Держсекретар США переконаний, що Україна має все необхідне для успішного контрнаступу

Держсекретар США переконаний, що Україна має все необхідне для успішного контрнаступу

Минулого тижня Блінкен казав, що Україна готує контрнаступ у наступні кілька тижнів

Українська армія має все необхідне в усіх сферах для проведення успішного контрнаступу.

Про це державний секретар США Ентоні Блінкен сказав 9 травня під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі, пише «Суспільне».

«Прямо зараз, звичайно, ми сфокусовані на українських зусиллях, щоб спробувати повернути більшу частину території, яка була захоплена в України Росією за останні 14 з гаком місяців», — заявив Блінкен.

Зауважимо, що минулого тижня держсекретар США казав, що Україна готує контрнаступ у наступні тижні. Натомість його успіх є найшвидшим способом фактично дійти до переговорів про мир.

Водночас Джеймс Клеверлі наголосив, що майбутній контрнаступ — це не кіно, і немає певності, коли йдеться про конфлікт.

«Українці незмінно перевершують очікування, але на війні не може бути гарантій. Тому ми маємо визнати, що ми надаємо українцям величезну підтримку, як я вже сказав, вони швидко навчилися, вони дуже, дуже успішно адаптувалися, і вони неймовірно ефективно захищалися», — зазначив глава британської дипломатії.

Він додав, що союзники мають продовжувати підтримувати українців, незалежно від того, чи принесе цей майбутній наступ успіхи на полі бою.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський розповів, що як тільки Україна отримає усе узгоджене з союзниками озброєння, ЗСУ будуть готові до контрнаступу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності