• Головна
  • Війна
  • Військовий експерт розповів про ситуацію у Бахмуті

Військовий експерт розповів про ситуацію у Бахмуті

Роман Світан зазначає, що зараз на всій лінії фронту активізувалася наша розвідка

Наші війська почали рухатися дуже успішно. Практично перший удар наших розвідувальних груп вже призвів до знищення декількох рот росіян та втечі інших. Вони просіли вже на декілька кілометрів.

Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA розповів військовий експерт Роман Світан

«Продовження такого руху деблокує Бахмут. Це якраз в районі траси з Константинівки на Бахмут. Вона буде звільнена і ми отримаємо хороший зручний механізм достави воєнних вантажів у Бахмут. Для підтримки нашого гарнізону бахмутського і для розвитку наступальних дій, якщо буде поставлене таке завдання», - каже експерт.

Роман Світан зазначає, що зараз на всій лінії фронту активізувалася наша розвідка. Проводиться розвідка боєм вже декілька днів за сухої погоди. Вже підходить важка техніка. Такі ж заходи проходять зараз і в інших частинах фронту.

«По усій лінії фронту ми зараз промацуємо оборону противника. А далі вже буде прийняте рішення про прорив. Це правильно називати прорив, бо наступ вже розпочався. Прорив буде 10-15, може 30 кілометрів до третьої лінії оборони. А далі вже залежить від стійкості російських військ», - каже експерт.

Експерт зазначає, якщо в якомусь місці відбудеться каскадне руйнування фронту, як це було в районі Балаклії, то в цей прорив вирушать резерви. І далі буде вихід на оперативний простір. І розгортання згідно з планом.

«Але це ми побачимо з розвитком подій. Я думаю, до червня ми побачимо цей розвиток», - резюмує Роман Світан.

Нагадаємо, ЗСУ може влаштувати котел для російських сил у Бахмуті. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності