• Головна
  • Війна
  • Минулої доби ЗСУ відбили близько 50 ворожих атак — Генштаб

Минулої доби ЗСУ відбили близько 50 ворожих атак — Генштаб

Минулої доби ЗСУ відбили близько 50 ворожих атак — Генштаб

Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка

За минулу добу ворог завдав 6 ракетних ударів, зокрема по містах Часів Яр, Костянтинівка та Херсон.

Про це йдеться в ранковому зверненні Генштабу.

Крім того, завдав 48 авіаційних ударів та здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура, є потерпілі.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Ведуться важкі бої за міста Бахмут та Мар’їнка. Загалом, протягом минулої доби ворог здійснив близько 50 атак.

Російські окупанти евакуюють місцевих жителів з тимчасово захопленого Енергодара Запорізької області у напрямку населених пунктів Бердянськ та Приморськ, на місцеві бази відпочинку. Евакуації підлягають люди, які мають російські паспорти. При чому, в першу чергу потрапляють ті, хто погодився на російське громадянство в перші місяці окупації.

Для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям, російські окупанти продовжують використовувати інфраструктуру тимчасово окупованих населених пунктів. Нещодавно, в одному із сіл Старобільського району Луганської області, загарбники облаштували польовий шпиталь, де на лікуванні перебуває до 70 осіб.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також удару по ворожому зенітно-ракетному комплексу.

Протягом минулої доби українські захисники знищили 7 ударних та 8 розвідувальних БпЛА. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 3 райони зосередження озброєння та військової техніки противника, а також артилерійський підрозділ на вогневій позиції.

Нагадаємо, нещодавно очільник ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин заявив, що «вагнерівці» покидають Бахмут. Вони планують залишити місто 10 травня 2023 року. Причина виведення бійців — нібито відсутність боєприпасів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності