«Вагнер» виходить з Бахмуту — Пригожин

Пригожин дивиться в камеру через плече

Члени ПВК будуть перебувати там до 9 травня

«Вагнерівці» покидають Бахмут. Вони мають залишити місто 10 травня 2023 року. Причина виведення бійців — нібито відсутність боєприпасів.

Про це заявив очільник ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин.

Відеозвернення Євгенія Пригожина

Він записав відео, де зазначив, що коли «спеціальна воєнна операція» пішла не за планом, то він та бійці його ПВК погодилися допомогти російській армії. За його словами, 19 березня 2022 року вони зайшли на найскладнішу тоді ділянку фронту — у Попасну та до 9 травня 2022 року захопила населений пункт.

«Вже 8 жовтня, щоб дати відпочити армії, взяти удар на себе, жертвуючи власними життями, бійці ПВК “Вагнер” почали операцію “Бахмутська м’ясорубка”. В цій операції вони показали успіх та хороший результат. Цим були незадоволені деякі навколовоєнні бюрократи із Міноборони. Нас посадили на штучний дефіцит боєприпасів, снарядний голод», — сказав Пригожин.

За його словами, «вагнерівці» отримували тільки 30% від необхідних боєприпасів і через це вони втратили багатьох бійців, але продовжували йти вперед.

«Місяць тому нам перестали видавати боєприпаси взагалі. Тепер у нас є тільки 10% від необхідного», — зазначив Євгеній Пригожин.

Очільник ПВК «Вагнер» заявив, що у вони планували захопити Бахмут до 9 травня 2023 року, але коли це побачили «навоколовоєнні бюрократи», то припинили будь-які поставки, щоб не дати їм цього зробити.

«Я офіційно повідомляю міністру Оборони, НГШ, Верховному головнокомандувачу, що мої хлопці не будуть нести безсенсовні втрати під Бахмутом. Тому 10 травня 2023 року ми виходимо із міста», — сказав він на відео.

Він попросив підписати розпорядження про вихід із Бахмуту. До 9 травня «Вагнерівці» перебуватимуть у місті, щоб не «осоромити блиск російської зброї»

Солдати Міноборони залишаться в місті.

Нагадаємо, Пригожин роздумував над виведенням «вагнерівців» із Бахмуту вже доволі давно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності