• Головна
  • Війна
  • Є список українських пілотів, які першими освоюватимуть F-16: скільки часу триватимуть навчання

Є список українських пілотів, які першими освоюватимуть F-16: скільки часу триватимуть навчання

Є список українських пілотів, які першими освоюватимуть F-16: скільки часу триватимуть навчання

Без повітряного прикриття неможливо досягати успіху як у наступальних, так і в оборонних діях

Україна уже має список пілотів, які освоюватимуть винищувачі F-16. Їм може знадобитися орієнтовно три місяці, щоб навчитися керувати цими літаками.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Уже є список пілотів, кілька десятків людей, кращі з кращих, які будуть першими опановувати цю техніку. Вони були визначені, і після прийняття рішення уже готові до навчання чи у Європі, чи у США на різних майданчиках. Які країни нададуть нам ці майданчики, туди й поїдуть», - сказав Юрій Ігнат.

Водночас за його словами, без повітряного прикриття неможливо досягати успіху як у наступальних, так і в оборонних діях. Сучасна авіація, а саме літаки покоління 4+, здатні навести порядок у повітрі, на землі та на морі досить ефективно.

«Чекати літаків ми будемо у будь-якому варіанті. Без літаків нам буде дуже важко захистити нашу країну як у воєнний, так і у мирний час. Без переваги у повітрі, без повітряного прикриття неможливо як у наступальних, так і в оборонних діях досягати гарного успіху», - зазначив речник командування Повітряних сил, додавши, що ці літаки ще й будуть частиною ППО/

Нагадаємо, у НАТО не виключають постачання Україні винищувачів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності