• Головна
  • Війна
  • «Триває складна робота»: в ОК «Південь» розповіли про дії ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

«Триває складна робота»: в ОК «Південь» розповіли про дії ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

«Триває складна робота»: в ОК «Південь» розповіли про дії ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

На даному етапі там триває бойова робота

Росіяни посилили обстріли Херсонщини останніми днями. Ворог застосував там дуже потужну авіаційну атаку й підтягнув артилерію. Саме такі наслідки має інформаційний «вкид» в умовах гібридної війни.

Про це керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила в ефірі національного телемарафону.

Крім того, вона розповіла про нові дані щодо просування українських військ на лівому березі Дніпра.

«Треба усвідомлювати, що в умовах гібридної війни - це інформаційний фронт і він також дуже потужно працює. Зокрема, коментувати щодо вчорашньої активності ворога, наприклад, по Херсонському району, Бериславському, коли вони максимально підвищили свою активність, спровоковані гучними заявами, які передували дійсній реальності і трохи забігли вперед. Тому треба уважно ставитись до висновків аналітиків і зрозуміти, що це їх припущення, їх розуміння і їх бачення. А довіряти необхідно військовим, які дійсно виконують ту саму бойову роботу», - сказала Наталія Гуменюк.

За її словами, на даному етапі триває бойова робота й треба усвідомлювати, що лінія фронту, що проходить по річці Дніпро, передбачає дуже багато небезпек.

«Треба усвідомлювати, якщо ми зберігаємо обережність у своїх діях, враховуючи наявність мирного населення на лівому березі, ворог використовує килимову практику покриття вогнем. Тому, якщо є можливість, необхідно дійсно евакуюватися якомога далі, якщо ні — хоча б виїхати з тих населених пунктів, які перебувають безпосередньо вздовж лінії берега Дніпра. Треба розуміти, що необхідні укриття, що не можна ігнорувати попередження про повітряну небезпеку і напевно, що дачно-городний сезон поки що зачекає. Необхідно врахувати, що якраз ті дачі, городи і ділянки, які перебувають біля води, зараз вкрай небезпечні», - зазначила керівниця пресцентру ОК «Південь».

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни раніше заявивли, що 22 квітня ЗСУ зайняли позиції на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Натомість в ОК «Південь» не підтвердили, але й не спростували цю інформацію.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності