Відбито майже 60 атак противника — зведення Генштабу

Відбито майже 60 атак противника — зведення Генштабу

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках

Протягом минулої доби противник завдав 1 ракетного та 46 авіаційних ударів. Здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Активно використовує авіацію, застосовуючи крилаті авіаційні бомби в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Внаслідок чого є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбито близько 60 атак противника. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Російські окупанти продовжують грабувати мирне населення України, привласнюючи зерновий урожай. Так, в місті Бердянськ Запорізької області, так звана російська окупаційна «влада» намагається вивезти викрадене збіжжя, завантажуючи його на ворожі вантажні судна.

Окупантам катастрофічно не вистачає медичного персоналу на полі бою. З метою поповнення некомплекту військових лікарів, місцевих працівників медичних закладів Бердянська, які отримали паспорти громадян Російської федерації, почали змушувати до постановки на військовий облік ворога. У випадку відмови - погрожують їм втратою робочих місць.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів. Також, збито 2 ворожих розвідувальних БпЛА типу «Мерлін» та 1 - «Орлан-10», а також 8 дронів-камікадзе типу «Ланцет».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, у Генштабі розповіли про систему виплат у ЗСУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності