• Головна
  • Війна
  • У всьому винна Америка: представник РФ в ООН пояснив, чому Росія передає ядерну зброю Білорусі

У всьому винна Америка: представник РФ в ООН пояснив, чому Росія передає ядерну зброю Білорусі

Василь Небензя вкотре звинуватив США у порушенні «архітектури глобальної безпеки»

У п’ятницю, 31 березня, зібралась на засідання щодо розміщення ядерної зброї Росії в Білорусі Рада Безпеки ООН. Представник РФ в ООН Василь Небензя під час свого виступу не став заперечувати, що Росія передає зброю Білорусі. Але, за його словами, «без порушень міжнародних зобов'язань щодо нерозповсюдження ядерної зброї».

Про це він заявив під час засідання Радбезу ООН.

Постпред Росії в ООН заявив, що Росія облаштовує в Білорусі сховище для тактичної ядерної зброї «задля безпеки Союзної держави».

«Президент Путін чітко пояснив, що ми не передаємо ядерну зброю. Ми говоримо, про те, що ми передаємо Білорусі комплекси Іскандер, це тактичні комплекси, а також обладнання літаків, а також навчання військових Білорусі, а також тактичних ядерних об'єктів на території Білорусі, які будуть під контролем Росії», — сказав Небензя.

Водночас він вкотре звинуватив США у порушенні «архітектури глобальної безпеки».

«Відповідно до оцінки ситуації в Європі, там уже може бути приблизно 150 ядерних бомб Америки. І нарощення цього потенціалу лише збільшується. Є уже звіти, що така зброя уже розміщена у Нідерландах, Бельгії, Туреччині. Нещодавно Америка зробила кроки щодо порушення певних договорів, які є стратегічно критичними. У 2019-му році саме США припинили свою участь у договорі про нерозповсюдження. США постійно порушують положення договору щодо зменшення та обмеження наступальних стратегічних озброєнь», — зазначив представник Росії в ООН, пояснюючи, чому РФ вирішила призупинити свою участь у договорі у лютому цього року.

Нагадаємо, наразі США не бачили жодних ознак перекидання РФ ядерної зброї в Білорусь чи в будь-яке інше місце.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності