• Головна
  • Війна
  • Планував вбити Резнікова та Буданова: агент «ЛНР» отримав 12 років тюрми

Планував вбити Резнікова та Буданова: агент «ЛНР» отримав 12 років тюрми

Планував вбити Резнікова та Буданова: агент «ЛНР» отримав 12 років тюрми

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, обвинувачений був завербований представниками Головного управління Генштабу збройних сил РФ

Ворожого агента, який служив в «ЛНР» та планував убивства керівників ГУР і Міноборони на замовлення спецслужб РФ, засудили до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомили в СБУ.

Так, Печерський районний суд Києва 14 березня оголосив вирок: 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна отримав чоловік, обвинувачений у державній зраді, готуванні до вчинення вбивства на замовлення та участі у непередбачених законом збройних формуваннях та терористичній організації.

Зокрема, слідство довело, що у 2014 році мешканець Луганської області підтримав збройну агресію РФ проти України та особисто брав участь у бойових діях на боці окупантів у лавах так званої «народної міліції «ЛНР».

Натомість після повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, обвинувачений був завербований представниками Головного управління Генерального штабу збройних сил РФ.

«Від своїх російських кураторів він отримав завдання організувати замовне вбивство керівника одного з українських бойових підрозділів, яке українські правоохоронці попередили», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вбивство мало стати «тестовим» завданням перед виконанням інших замовних вбивств політичних та публічних осіб нашої держави, зокрема міністра оборони України Олексія Резнікова, керівника ГУР МО України Кирила Буданова та інших відомих осіб. Водночас за вбивство кожного з них російські куратори обіцяли винагороду у розмірі від 100 тис. доларів США.

Проте у серпні 2022 року, за результатами багатоетапної спецоперації, обвинувачений був затриманий на території Волинської області. Під час судового розгляду чоловік свою вину визнав повністю.

Нагадаємо, зрадник України та кум Путіна, голова забороненої в Україні партії ОПЗЖ Віктор Медведчук поскаржився на «страждання», пережиті після затримання навесні минулого року. Зокрема, він розповів про «звірства», які до нього нібито застосовували українські силовики.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності