• Головна
  • Війна
  • Окупанти просуваються далі, а Україна почала виводити війська з Бахмута — ISW

Окупанти просуваються далі, а Україна почала виводити війська з Бахмута — ISW

Укаїнські військові
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Однак аналітики переконані, що українська оборона Бахмута залишається стратегічно обґрунтованою

Українські сили, ймовірно, проводять обмежене тактичне відведення військ у Бахмуті. Однак, про повний вихід з міста поки говорити зарано.

Про це повідомляє у своєму звіті Інституту вивчення війни.

Аналітики інституту вважають, що українські сили, можливо, відходять зі своїх позицій на східному березі річки Бахмутка. Такі висновки вони зробили зважаючи на нещодавні геолокаційні кадри руйнування залізничного мосту через річку на північному сході Бахмута. Однак, про повний вихід з міста поки говорити зарано.

«Українські війська навряд чи вийдуть з Бахмута одразу. Вони можуть продовжувати поступовий відхід з боями, щоб виснажити російські війська у міських боях. Окупанти навряд чи швидко здобудуть значні територіальні успіхи при веденні війни у місті, і це може дозволити українським військам завдати значних втрат наступаючим російським підрозділам, навіть якщо українські війська активно відступатимуть», — йдеться в тексті звіту ISW.

Окрім цього, в ISW зазначили, що геолокаційні відеозаписи показали, що сили ПВК «Вагнер» продовжували просуватися в північно-східній частині Бахмута і 5 березня просунулися в районі залізничної станції Ступки. Однак, аналітики інституту переконані, що українська оборона Бахмута залишається стратегічно обґрунтованою, оскільки вона «продовжує поглинати російську живу силу і техніку тоді, як українські війська не зазнають надмірних втрат».

Нагадаємо, окупанти використовують мирне населення в якості «живого щита».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності