• Головна
  • Війна
  • Витрати на персонал, їжу та комуналку: у Мін'юсті розповіли скільки коштує утримання російських полонених

Витрати на персонал, їжу та комуналку: у Мін'юсті розповіли скільки коштує утримання російських полонених

Витрати на персонал, їжу та комуналку: у Мін'юсті розповіли скільки коштує утримання російських полонених

Старі підрахунки Мін’юсту, де йшлося про три тисячі гривень на місяць на утримання одного російського військовополоненого, були некоректними

На утримання одного російського військовополоненого витрачається близько 10 тисяч гривень на місяць.

Про це заступниця міністра юстиції Олена Висоцька розповіла в інтерв'ю Укрінформу.

За її словами, що коли раніше у Мін’юсті говорили про три тисячі гривень на місяць на утримання одного російського військовополоненого, то враховували витрати на харчування й комунальні послуги.

«Це був дуже грубий підрахунок і некоректний, оскільки в суму не врахували оплату праці персоналу, охорони, конвою тощо», — зазначила Висоцька.

Водночас торік було важко відповідати на це питання, бо кількість військовополонених постійно змінювалася і складно було вирахувати певну суму.

«Є витрати на одяг, медзабезпечення, їжу, комунальні послуги, а також на облаштування місця тримання, персонал, охорону. Тож якщо говорити про більш-менш нормально прораховану вартість утримання полоненого в таборі за підсумками 2022 року, з урахуванням забезпечення табору, з податками, зарплатами, комунальними витратами, – ця сума складає близько 10 тисяч грн на одного полоненого в місяць», — пояснила заступниця міністра юстиції.

Нагадаємо, Україна віддала Росії церковника-колаборанта УПЦ МП, щоб допомогти повернути сотню українських захисників із російського полону.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності