• Головна
  • Війна
  • Росія не виявляє інтересу до переговорів: Блінкен розповів, про що говорив з Лавровим під час саміту G20

Росія не виявляє інтересу до переговорів: Блінкен розповів, про що говорив з Лавровим під час саміту G20

Росія не виявляє інтересу до переговорів: Блінкен розповів, про що говорив з Лавровим під час саміту G20

Також Блінкен закликав Лаврова відкликати «безвідповідальне рішення» Росії призупинити участь у договорі про контроль над ядерним озброєнням

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Росію припинити війну в Україні та взяти участь у переговорах, зокрема на основі мирного плану президента України Володимира Зеленського. Втім РФ «не виявила жодного інтересу брати у цьому участь».

Про це головний американський дипломат повідомив за результатами короткої зустрічі із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим на полях саміту «Групи двадцяти» в Індії, пише «Голос Америки».

«Я сказав міністру закордонних справ те, що багато інших казали минулого тижня в ООН, і багато міністрів G20 сказали сьогодні: зупиніть цю агресивну війну, візьміть участь у змістовних дипломатичних зусиллях, результатом яких може стати справедливий і тривалий мир», - сказав Блінкен.

За його словами, президент Зеленський запропонував мирний план на 10 пунктів для встановлення справедливого і тривалого миру, тож США будуть готові підтримати Україну дипломатично, щоб на цій основі завершити війну.

«Натомість президент Путін не виявив жодного інтересу брати у цьому участь, сказавши, що тут нема про що говорити, допоки Україна не прийме, я цитую, «нові територіальні реалії», в той час, як він лише подвоює свою жорстокість щодо України», - зазначив головний американський дипломат.

Також Блінкен сказав, що закликав Лаврова відкликати «безвідповідальне рішення» Росії призупинити участь у договорі про контроль над ядерним озброєнням.

«Спільне виконання [умов договору, - ред.] - в інтересах обох наших країн, це також те, чого люди у світі очікують від нас як від ядерних держав», - наголосив він.

Крім того, Блінкен закликав Росію продовжити дію укладеної за посередництва ООН угоди про експорт українського зерна.

Нагадаємо, президент США Джо Байден раніше заявив, що якщо Україна припинить боротися, вона зникне з мапи. Тому вона повинна мати можливості захищатися.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності